Hoppa till sidans innehåll

Mantorp FF - MAI

26 MAJ 2018 13:59
  • Skapad: 26 MAJ 2018 13:59

 

 

Inför matchen kändes allt som vanligt, vi hade skoj, diskuterade som vanligt de taktiska detaljerna för kommande drabbning, och satt som vanligt och försökte peppa varandra till max efter en bra uppvärmning. Men Mantorps lirare skulle bjuda oss åskådare på något fantastiskt, och då pratar jag inte om poängen. För en poäng är inget att hurra för, det är ju bara en poäng.

Första 10 minuterna har vi lite bekymmer, vi äger mycket boll men har det lite jobbigt med mottagningar och passningar, vilket ger dem några väldigt billiga målchanser. Men det är när vi väl börjar få ordning på fötterna och visa kvalité som 0-1 kommer i arslet, såg varken vad som hände vid 0-1 eller 0-2 ordentligt, men det var extremt billiga mål och vi borde tagit bort bollen vid båda tillfällena.

Men det är då det fantastiska kommer, istället för att gräva ned oss och gå ifrån våran idé som vi gjort i tidigare matcher så krigar vi på. Vi rullar och utmanar, vi skapar och vi springer. Jag är såklart färgad, men jag tycker vi äger matchen i 65 minuter, vi får MAI som vunnit samtliga matcher att se ut som ett försvarande kontringslag, istället för ett attackerande och bollägande lag som jag har hört via rykten att dom vill vara. Och 1-2 kommer ganska omgående efter 0-2 målet och det är ett fantastiskt anfall där vi har många kreatörer inblandade och det är tydligt att MAIs försvar inte hänger med,  till slut slår Oliver in en retur från ett avslut av Zurret.

Med resultatet 1-2 avslutas första halvlek och frustrationen är påtaglig hos MAI, de hade inte lösnngar på våra frågor helt enkelt. Och vi lovar varandra att hålla i och fortsätta som vi avslutat, den här matchen är inte över.

Vi går för det i andra halvlek och spelar fantastiskt! Och på ett helt magnifikt inlägg från Jesper så får Jacob "handbollsonen" Nilsson sin vackra panna på bollen och den seglar in bakom en chanslös MAI målvakt, eofori uppstår, vi har kämpat oss tillbaka från 0-2 och på resan dessutom spelat fantastiskt.

MAI har några farliga målchanser på slutet som Hugo på ett fenomenalt sätt lyckades hålla utanför buren och de sista 8 minuterna kändes som 25. Vi blir tackade efter matchen och får "grattis" kastat i ansiktet, och jag förstår att man med gul tröja tycker att man borde satt dit den på någon av de kvalificerade chanserna man hade på slutet. Men som matchen såg ut, och de 2 bjudmål vi aldrig skulle gett dem, så skulle vi egentligen lika gärna kunnat bli och i mina ögon borde blivit gratulerade för en seger.

Jag vill lyfta fram hela laget efter det här, vi spelar fantastisk fotboll helt enkelt och när vi är friska och i träning så har vi extremt mycket kvalité i truppen.

Lite extra vill jag lyfta 3 spelare.

Hugo som blev utnämnd av laget som matchens lirare, killen började säsongen tilltänkt att stå i p17 och har nu blommat ut för att hantera spaden i A-laget, och som han gör det, fina räddningar på slutet och bra fötter genom hela matchen

 Nisse, han var fanimej överallt! Fantastsikt passningspel genom hela matchen, han sprang dessutom från sin mittbacksposition raka vägen över hela planen för att skapa målchanser när vi hade det jobbigt på slutet. Han var även han helt fantastisk och jag är verkligen imponerad.

Kapten Forsberg, MAI försökte hela matchen stänga ytorna för honom, de lyckades inte. Han sprang och slet som om gud proppat i honom gener från både Emre Can, Coutinho och James Milner.

Skribent: Richard Andersson
Epost: Adressen Gömd
Mantorps FF - Danske Banks Herrcup, Grupp B
Box 31
590 20 Mantorp
Telefon: 0142-264 50
E-post: This is a mailto link

Mantorps FF har samarbetsavtal med

 

 

 

Våra medlemmar tillhör en

 

 

Postadress:
Mantorps FF - Fotboll
Box 31
59020 Mantorp

Kontakt:
Tel: 0142-264 50
Fax: 0142-264 50
E-post: This is a mailto link