Hoppa till sidans innehåll

Föräldraaktiviteter


På denna sida ligger information om våra föräldraaktiviteter. I kolumnerna till vänster hittar du fördelningen av arbete.

 

Har du frågor kring föräldraaktiviteterna kontakta vår föräldrarepresentant

Jonas Gunnarsson på e-postadress: This is a mailto link

 

Hur finansierar egentligen Mantorps FF sin verksamhet och varför måste man jobba på Mantorp Park & City Gross?

 

Bakgrund

 

Årsbudget Mantorps FF i sammanfattning

 

Intäkter:

Medlems och matchavgifter: 250 000

Bidrag match och träning: 220 000

Arbeten City Gross,Travet, Mantorp Park: 140 000

Anmälningsavgifter cuper, skolor, utbildningar:100 000

Försäljning kiosk och entre: 100 000

Sponsring: 50 000

Totalt ca: 900 000                                                                                                                        

Kostnader:

Administration: 300 000     

Domare, utbildning, ledare, mm: 200 000           

Startavgifter, licenser, skolor, cuper, mm: 200 000  

Planer, skötsel och hyror: 150 000    

Material: 100 000                       

Varor: 60 000      

Totalt  ca: 1 000 000                                                                                       

 

Avgifter

För att få ekonomin att gå runt (baserat på ovanstående) så krävs det att vi har en medlems- & matchavgift på ca 400 kronor i genomsnitt/medlem. Vi i styrelsen vill att så många som möjligt i Mantorp med omnejd har den ekonomiska förmågan att kunna låta sina barn vara en del i vår verksamhet. De flesta ideella föreningar har, likt Mantorps FF, inget egentligt vinstintresse. Verksamheten bygger på frivilliga, ideella, insatser så att barn och ungdomar kan utöva en fritidsaktivitet (fotboll) som de tycker är roligt och dessutom tillsammans med sina kompisar. Därför har vi i styrelsen beslutat att hålla en så låg medlems- & matchavgift som möjligt. För att kunna göra detta innebär det att våra medlemmar har några beting att genomföra per säsong. Oavsett om det är vinter, vår, sommar eller höst.

 

Arbetspass

Arbetspassen är av yttersta vikt för att kunna hålla en så låg avgift som möjligt för våra medlemmar. Att arbeta ett pass för Mantorps FF innebär att man både representerar föreningen och uppdragsgivaren. Se det som en konsult som jobbar åt en kund. Även om det kan kännas trist att ställa sig ute en regnig och kylig morgon på Mantorp Park så är det inte acceptabelt att inte infinna sig. Detsamma gäller City Gross (är inomhus och inte väderberoende). Om man inte infinner sig så får föreningen ett negativt rykte hos uppdragsgivaren och för att inte bemöta den efterfrågan som denne ställt. Det kan innebära att Mantorps FF förlorar intäkten och den istället hamnar hos en annan förening. Det skulle innebära en väsentlig höjning av medlems- och matchavgiften.

Fördelning av arbetspass görs utifrån antalet spelare i varje lag och det är sedan upp till respektive lag att se till att det blir en rättvis fördelning inom laget.

 

Föreningen har åtagit sig att utföra arbetspass på nedanstående evenemang.

 

Mantorp Park:

Mantorps FF har under 2012 varit ansvariga för parkeringen på de större tävlingarna på Mantorp Park. Vi har som förening genomfört 110 arbetspass vid 7 racingtillfällen för att parkera ett antal tusen bilar på gräs- och asfaltsplaner på Mantorp Park. Det arbetet har genererat en intäkt på ca 50 000 kronor till Mantorps FF och all dess fotbollsverksamhet.

 

City Gross:

Föreningen har även varit delaktig i City Gross inventering tillsammans med deras personal. Totalt under 2012 har vi genomfört 3 inventeringar på sammanlagt 225 arbetspass. Dessa pass har genererat en intäkt på ca 75 000 kronor till Mantorps FF.

 

Mantorp Travet:

Mantorps FF ansvarar för parkeringen på travets samtliga travtävlingar. Dessa tävlingar bemannas av folk ur MFF:s styrelse och av vårat representationslag (herrseniorer). Denna insats inbringar ca 30 000 kronor till MFF och består av ca 60 arbetspass.

 

Klubbmästerskap (KM) & Intersport Cup:

Arbetspassen på KM genomförs även där av folk från styrelsen och våra herrseniorer. Bemanning av sekretariat och domare kommer dock från vår ungdomsverksamhet. Intersportcup är en turnering som vi har i Lagmanshallen i Mjölby varje år. Denna turnering är endast för seniorer och bemannas därför enbart av seniorer och styrelsen. KM & Intersport Cup ger ett bidrag till Mantorps FF på ca 40 000 kronor fördelat på ca 50 arbetspass.

 

Kiosken på Klämman:

Varje lag ansvarar för ca 2 veckor/säsong att bemanna kiosken. Den har endast öppet när det är matcher på Klämmestorp. Matcherna är oftast på helgerna men även vardagsmatcher förekommer. I kiosken är det endast försäljning av kaffe, läsk, korv, kakor, godis som bedrivs. Även denna inkomst är betydlig. Det rör sig om ca 80 000 kronor på en säsong.

 

Medlems- & matchavgifter 2013

 

Medlemsavgifter

Familjemedlemskap: 600 kr      

Enskild medlem: 400 kr      

Pensionär/Stödmedlem: 100 kr                 

 

Matchavgift: Gäller samtliga aktiva spelare i föreningen.

Matchavgift Senior: 700 kr                                                                                        

Matchavgift Ungdom: 500 kr  (född 2005 eller senare)

 

Matchavgiftens maxbelopp, per familj med spelare i ungdomslag, är 1 000 kr (det tredje barnet i en familj behöver således inte betala matchavgift). Samtliga seniorer ska betala full matchavgift (oavsett antal barn).

 

Avslut

Det är alltså av yttersta vikt att var och en som arbetar för Mantorps FF för olika uppdragsgivare ställer upp utan knot eller knorr. Självklart finns det människor som har ekonomiska resurser att köpa sig fria från pass men det får man isåfall göra på egen hand (anlita någon annan att utföra arbetet) och inte via föreningen.

Uppdaterad: 17 SEP 2013 18:12 Skribent: Maria-Theresia Rosén
Mantorps FF - Fotboll
Box 31
595 04 Mantorp
Telefon: 014226450
E-post: This is a mailto link

Mantorps FF har samarbetsavtal med

 

Intersport

 

Umbro

Postadress:
Mantorps FF - Fotboll
Box 31
59504 Mantorp

Kontakt:
Tel: 014226450
E-post: This is a mailto link

Se all info